Overslaan en naar de inhoud gaan
Aannemers van glaswerken

Aannemers van glaswerken

EMBUILD – GLASS is een autonome beroepsvereniging, opgericht door en voor de aannemers van glaswerken en aanverwante beroepen.

Deze vzw vertegenwoordigt de belangen van deze aannemers, maar ondersteunt hen ook met informatie, promotie en opleidingen.

Leden kunnen met al hun problemen bij ons terecht. Een hecht team staat klaar om volledig ten dienste van u te staan met informatie, advies en bijstand.
RVB Embuild Glass

Raad van bestuur

75 jaar glazeniers

Glazeniers heffen het glas… op het glas

 

Op vrijdag 7 oktober verzamelden een vijftigtal leden van Embuild  Aannemers van Glaswerken in Heusden-Zolder om het 75-jarige bestaan van de beroepsvereniging van glazeniers te vieren. Het werd een onvergetelijke dag, niet in het minst omwille van de uitzonderlijke setting.

De glazeniers bliezen verzamelen in de gebouwen van de Group Ceyssens, die locatie was niet toevallig gekozen, want Henri Ceyssens stond jarenlang aan het hoofd van de Glazeniersfederatie. Zijn kinderen, die nu het bedrijf leiden, zijn eveneens actief binnen Embuild.

De aanwezigen kregen eerst een geleid bezoek door de hypermoderne productiefaciliteit van Ceyssens. Veel collega’s keken de ogen uit en vergaapten zich aan het impressionante machinepark en de snelheid en efficiëntie waarmee glaspartijen op maat gesneden en afgewerkt worden.

Het tweede deel van het bezoek was minstens even verbluffend, maar dan op een heel andere manier. De glazeniers trokken immers naar de showhouse van Group Ceyssens, een prachtige hypermoderne villa, waar alle denkbare toepassingen van beglazing gedemonstreerd worden. Glazen daken, glazen wanden die onzichtbaar in de vloer kunnen verzinken of een zwembad met glazen wand, dat met één druk op de knop kan omgetoverd worden tot een dansvloer. Je kan het zo gek niet bedenken, of het zit verwerkt in de oogverblindende showhouse.

Uiteraard volgde er ook nog een speech van de voorzitter van de glazeniers, Erika Vigoureux. Het toeval wil dat zij met haar bedrijf, Glaswerken Vigoureux uit Wijnegem, vorig jaar ook 75 kaarsjes mocht uitblazen. Na afloop hieven de glazeniers het glas op de toekomst van de beroepsvereniging, en op het glas uiteraard!

Logo Glass

Contact

ann.cassauwers@embuild.be
Kunstlaan 20, B-1000 Brussel
+32 (02) 545 57 57